Ugrás a főoldalra!

Felhasználónév:

Jelszó:

 :: ".$_ASWC_['NAME']." ".$_ASWC_['VERSION']." ".$_ASWC_['STATUS'];?> - [Látogatók: ]  
Freelance Jobs

Témaköreink

 


On-line

Dev, Admin: 0
Lektorok, írók: 1
  ÷Magus|BOT
Felhasználók: 0
Vendégek: 1
Tegnap: 0
E havi:
 

Statisztika

Oktatóanyagok száma
 Publikus: 128

Legolvasottabb írónk
 outesticide 364289

Legszorgalmasabb írók
1. balymo 24
2. outesticide 20
3. tipli 19
4. adrob 18
5. akciolap 15

Legolvasottabb címek
1. CSS
Egyszerü vízszintes menü és vízszintes menü legördülő almenükkel [55438]
2. CSS
Bevezetés a CSS alapjaiba [30878]
3. CSS
A pozícionálás, és a z-index [30366]
4. CSS
A felhasználói felület - első rész [24702]
5. CSS
Függőleges menü, legördülő almenüvel [24591]
 

 

WEB Center / múlt, jelen, jövő

•  A kezdet avagy visszatekintés a múltba!

2004.04.11 16:18 - A legöregebb fájl ezzel a dátummal van bélyegezve. Ami azt jelenti, hogy idestova két hónapja annak, hogy letettem a projekt alapját. Egy egyszerű fájl letöltő/feltötő oldalnak indult az egész. Az ötlet az volt, hogy készítek egy oldalt, fájlok feltöltésének a lehetőségével, pusztán, hogy legyen hol megosztanom "értékes" dokumentumaimat barátaimmal.

Az alap rendszer pár napon belül el is készült, majd felkerült az Internetre. Néhányan megnézték, mókásnak találták, kaptam néhány jó és néhány rossz kritikát is. Ez volt a valamikori AS-DCENTER (dcenter <=> download center).

Így állt az egész napokig, majd hosszas gondolkodás után irányt és célt változtatott a projekt. Úgy gondoltam megpróbálok valami hasznosabbat alkotni ennél. Valamit aminek esetleg mások is hasznát veszik, amihez nem vagyok elég magam, amihez csapat és csapatszellem kell, amit szívvel-lélekkel csinálhatok, amiben örömömet lelem.

Így születt meg az ötlet, hogy tudásom megosztása/gyarapítása érdekében létrehozzak egy portált, ami oktatja és neveli a kezdő webprogramozókat, és a weboldalak külalkjának kialakításához is nyújt némi segítséget. Természetesen mindezt ingyen, a szabad szoftver elveket követve. Mindez egyetlen név alatt: WEB Center !

Az Internetes fórumokon feladott segítségkérés nem mozgatta meg a tömeget, de felkeltette egy-két fiatalember érdeklődését. Volt aki fejleszteni szerettett volna, volt aki marketinges tanácsokat adott ... Időközben volt akit felkértem, segítsen. (volt aki elfogadta, volt aki visszautasította). Volt ahogy volt, mára kialakult egy szerény csapat, aki szívvel-lélekkel dolgozik a lapon. Egy cél érdekében: Tanulni, miközben tanítunk.

•  Mit mutatnak az adatok avagy a jelen!

Az oldalnak ma szerény 5774 felhasználója van. 10.000 körüli látogatóval, az oldal lekérések száma 1719817. 17 kategóriában összesen 130 oktatóanyag, 780250 olvasással ami átlagosan 6001.92 olvasást jelent anyagonként.

•  Mi lesz velünk avagy a jövő!

A megnyitó dátuma 2004.06.15-e. Hogy utánna mi fog történni, azt egyikünk sem tudja. Konkrét vágyunk nincsen. Majd amit az idő hoz. Talán segítőink táborának gyarapítása a legnagyobb vágy pillanatnyilag, mivel kevesen vagyunk, így az oktatóanyagok száma sem a megfelelő tempóban gyarapszik. A fejlődés egyelőre rohamos a fiatal lendületnek és a ki nem merülő ötleteknek köszönhetően. Reméljük így is marad ...

- adrob -
2004.06.13.

 

Hello Vendég

Az oktatóanyagok olvasásához be kell jelentkezned.

Szeretnék regisztrálni.

Elfelejtettem a jelszavam!
Kiküldöm magamnak!